Vego och vilt blev det idag med alla kryddor och smakade nästan som när jag var liten och mamma hade gjort älggryta. Man måste ju inte låta den här grytan smaka kött, det kan man ju moderera med kryddorna, men så här gjorde iaf jag.

1 påse Sojastrips (finns ide flesta större välsorterade matbutiker)

5 små gula lökar

3 vitlöksklyftor

2 stora morötter

 liten bit rotseller

2 dl havregrädde

sojasås

2-3 msk vitvinsvinäger

några lagerblad

svartpeppar

dragon

rosmarin

paprikapulver

buljongpulver

ev salt

4 msk maizena

1.Koka sojastripsen enl anvisningen på förpackningen och häll även i sojasåsen till önskad färg.

2. Skala chalottenlökarna som steks hela med den finhackade vitlöken i en stekgryta.

3. Tillsätt morötterna som du skalat och snedskurit.

4. I med sellerin som du skurit i tändsticksstora bitar.

5. Häll i spadet från sojastripsen och låt koka några minuter tillsammans med alla kryddorna och vinägern.

6. När morötterna är mjuka häll i sojastripsen och grädden.

7. Gör en redning av maizenan och lite vatten och red av grytan.

Servera med kokt potatis och en god sallad till.

Varning! Du kommer att äta mer än du behöver...! :)