Det slet i godistarmen när jag kom hem idag. Detta åstadkom jag med inspiration från ett rawfood recept jag hittade, fast jag gjorde om det till oigenkännlighet. Och smaskigt gott blev det också med madelmassebotten ochjordgubbssås som toppades med carobglasyr.

2,5 dl sötmandel

2-3 droppar bittermandelolja

några matskedar vatten

0,5 dl flytande honung

5 dl jordgubbar (tinade från frysen)

10 färska dadlar

ev lite honung

1,5 dl smält kokosfett

1 dl carob

2-3 msk honung

Mixa mandlarna i matberedare med några droppar bittermandelolja. Häll i honung och ev lite vatten så det blir en deg som man kan trycka ut i bullformar ca 12-13 st.

Mixa sedan jordgubbsfyllningen bestående av jordgubbar, dadlar och ev lite honung. Fördela fyllningen över mandelbottnarna.

Smält kokosfettet långsamt och blanda ner caroben och honungen. Fördela denna glasyr över fyllningen. Ställ in i kylen att stelna. Färdigt! :-P