Riktigt kul var det att skapa mat idag och se var det skulle sluta. Jag blandade modigt och friskt av det jag trodde skulle bli fina biffen och här är då resultatet. Testa du också även om du inte har alla ingredienserna hemma. Det viktigaste är ju huvudingrediensen tofu.

250 gr tofu

1 lök

1 liten bit färsk ingefära

1 liten bit färsk chili (ta lite mindre om du inte vill ha eldsvåda i halsen)

1 vitlöksklyfta

0,5 dl bovetemjöl

1 msk basilika ( ännu bättre med 1 kruka färsk)

salt och eller buljongpulver

1-2 dl mungbönsgroddar (ej nödvändigt, men jag hade i kylen som stod och sjöng på sista versen)

lite Tamarisås om du har, annars smaka av med mer buljongpulver.

 

Hacka lök och chili, riv vitlök och ingefära. Bryn i stekpanna lite  lätt. Riv tofun på grövsta eller mosa med gaffel. Blanda allt. Häll i lite vatten om konsistensen är för fast.

Forma biffar och stek i stekpanna. Jag serverade med potatis, persiljesås och en god grönsallad till. jag kan tänka mig att det kanske skulle passa ännu bättre med tomatsås till. Blir lite vackrare färger på tallriken också.  :-)