Endast 20 min tog det att laga till denna gryta. Den innehåller tofu som har höga värden av tryptofan som vi behöver för att må bra i höstmörkret. Bra mot depression alltså. :-)

Du behöver:

4-5 potatisar

2-3 morötter

1-2 lökar

150 gr sockerärter

1 burk kokosmjölk

1 msk curry

1 msk paprikakrydda

1msk buljongpulver

1 kruka oregano

1 kruka timjan

250 gr tofu

sojasås

2 vitl klyftor

Börja med att lägga tofutärningar i marinad av sojasås och riven vitlök.

Bryn potatis, morötter och lök med de torra kryddorna. Tillsätt kokosmjölken och koka 10 min. Lägg därefter i tofun med marinad och allt. I med ärtskidorna och de hackade färska kryddorna.

Jag tyckte det blev för simmigt och gjorde därför en redning av 1,5 dl cashewnötter som jag mixade med ett par dl vatten och hällde i.