3dl fullkornsbulgur

3 tomater

massa persilja

lite mindre färsk mynta

1 liten purjo

salt

1 pressad citron

Jag hade ingen bulgur hemma så jag kokte korngryn i 10-15 min. Annars, blötlägg bulgur i vatten 30-40 min, häll bort vattnet, hacka sen i tomater, persilja, mynta, lök och blanda sist i citronsaften. Salta och krydda efter smak.

 

Morotstzatziki

1 dl cashewnötter

3 dl sojamjölk (gärna osötad)

2 dl olivolja

2-3 klyftor vitlök

örtsalt/salt

1 pressad citron

2-3 rivna morötter

Mixa cashewnötterna och häll i mjölken. Fortsätt sedan att hälla i oljan i en tunn stråle medans mixern är igång.

Häll upp allt i en skål och tillsätt pressad vitlök och salt. Rör sen försiktigt i citronsaften. Nu kommer såsen att tjockna rejält. Häll till sist i de rivna morötterna.

Att notera. Använd extra virgin kallpressad olja. Olivolja är bra för magen, har jag läst nånstans. :)