I
dag gjorde jag storkok på sojabönor. Bra att ha i frysen när det behövs. Med lite fantasi och kreativitet snodde jag då ihop de här biffarna.

1 stor lök

3 vitlökar

4 dl nötter och frön (jag tog solrosfrön och cashewnötter)

2-3 dl veteströ eller dinkelflingor,hirsflingor eller vad du har som binder.

6 dl kokta sojabönor +lite vatten vid mixningen

sojasås

kryddpeppar, vitpeppar,salt

1. Börja med att mixa nötterna och lägg dem i en skål.

2. Mixa därefter vitlökarna och lägg sen i den gula löken och fortsätt mixa tills löken är finhackad. För över till nötskålen.

3. Mixa sojabönorna med lite vatten så det blir en slät massa och blanda ner det i skålen.

4. Blanda i sojasåsen till rätt färg, kryddorna och bindemedlet (veteströet eller flingorna) till en fast konsistens så det går att forma biffar med händerna.

5. Forma biffar med våt hand och stek i olivolja.