Ett veganskt och nyttigare alternativ till den traditionella saffranslängden kommer här.

5 dl kokosmjölk

1dl vatten som du sköljer ur kokosburken/paketet med

150 g smält kokosolja (ekologiskt förstås)

1 påse jäst/50g färsk

2 påsar saffran

1 dl stevia strö

1 nypa salt

ca 1 kg dinkelsikt

riven mandelmassa

Smält kokosfettet i en kastrull och häll i vätskan tills fingervarmt om du använder färsk jäst.

Blanda alla ingredienserna utom mandelmassan.

Låt jäsa till dubbel storlek

Kavla ut degen till avlånga platta längder och rulla sen ihop den med mandelmassarivet.

Klipp med en ren sax rakt ner i längden, vik åt sidan, klipp igen och vik åt andra sidan. Fortsätt klipp ända tills hela längden är klippt och vikt.

Pensla med t ex sojayoughurt eller sojamjölk och strö över kokosflingor eller pärlsocker. Låt jäsa 15-20 min.

Grädda i 250 gr tills längderna får önskad färg typ 7-9 minuter.