Oj vad det slet i godistarmen idag och eftersom grejerna fanns hemma var det bara att sätta igång. Inte alls tidskrävande om man räknar bort en liten stund i frysen. Mätte inte så noga som vanligt då men så här gjorde jag iaf:

Plocka fram:

Sötmandel eller mandelmjöl

Något att söta med, jag hade ekologiskt råsocker och lite mjuk honung

Lite kokosolja

Bittermandelolja

Detta var botten - nu till mellanlagret

Färska dadlar jag räknade med en dadel /botten

Sötmandel eller mandelmjöl

Kakaopulver

Något att smaksätta med (apelsinskal och juice eller arrarak, eller punchsmak kanske)

Lite kokosolja

Blockchoklad

Skrid nu sålunda till verket:

Blanda ihop mandelmjölet (eller mixad mandel) med lite socker och bittermandelolja. Häll i smält kokosolja bara så pass att det blir en deg. kan ju behöva någon tesked vatten också.

Gör nu mandelbottnar 3-5 mm tjocka och ca 2-3 cm i diameter stora och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt som du sen stoppar in i frysen.

Under tiden gör du mellanlagret. Räkna med en dadel per botten som du kör i matberedaren tillsammans med mandelmjölet och kakaopulver och smaktillsatsen och lite smält kokosolja. (Till 15 dadlar kanske 1/2 dl kokosolja) När du kör allt i matberedaren blir det en boll av allt och då är degen klar.

Gör nu lagom stora kulor som du lägger på de frysta bottnarna och sedan formar till dem så det blir som en biskvi som på bilden. Låt frysa igen medan du smälter blockchokladen och sedan doppar dem i. Klart!

Blev det över något av dadeldegen kan du göra choklad bollar och rulla i kokos. Mums!