En god och enkel kolesterolfri potatisgratäng blev det till kvällsmat.

1 kg potatis mjölig sort

2 gula kökar

1 vitlöksklyfta

1 päron! =-O

1 liter sojamjölk eller och soja/havregrädde/kokosmjölk.

1 msk buljongpulver

1 tsk vitpeppar

 2 tsk paprikapulver

2 tsk gurkmeja

Jag skalade inte potatisen utan sköljde dem i hett vatten. Massa nyttigheter sitter ju i skalet. Skiva dem sen i matberedaren tillsammans med löken. Koka upp allt, utom päronet i en gryta med vätskan och krydda och smaka av. Låt det koka kanske 10 min. Riv sedan i päronet och häll allt i en smord eldfast form och grädda i 225 gr tills klart. Kanske 15-20 min.

Man kan också hoppa över kokningen på spisen och grädda längre i ugnen, men jag tycker det första alternativet är bättre då man kan smak av lättare.  :-)