De innehåller iaf ingen mjölk eller ägg.Däremot finns det ju lite socker i dem, men det kan vi väl stå ut med för en gångs skull.

Hur var det nu jag gjorde? Så här ungefär:

5-6 bitar digestivekex

5-6 kletiga dadlar

2-3 msk kokosfett, från hälsokost förståss (mjuk rumstempererat, annars värm lite försiktigt på spisen)

2 msk carobpulver

2 dl havregryn

lite romarom eller vad du nu vill att de ska smaka

Blanda ihop ovanstående till en smet i matberedaren. Rulla sen ut smeten till lagom tjocklek och låt vila i kylen på bakplåtspapper.

Rulla sen in den avlånga smeten i färdigt marsipanlock som man kan köpa på bakavdelningen i butiken. Man ska ju egentligen göra prinsesstårta av den marsipanen.

Skär sedan till lagom stora bitar och doppa ena ändan i smält blockchoklad. Låt chokladen stelna innan du doppar den andra sidan.

Jag orkade bara äta en men det finns andra i familjen som redan ätit flera stycken! :)