Det blev nästan som en julbuffè idag när vi bjöd på nötstek och alla dess tillbehör. Proteinrikt och nyttigt förstås, fast det inte var kött! :-$
Eftersom jag gjorde en stor låda och bara blandade i friskt efter sinne och smak blir det lite svårt att skriva mängderna i receptet, men jag gör ändå ett försök!

200 g hasselnötter

200 g valnötter

2 stora lökar

2 dl kokt råris

5 dl sojayoghurt

200 g tofu

2 dl fullkornsströbröd (finns iaf på ica i Älmsta )

Sojasås

kryddpeppar

vitpeppar

cayennepeppar

salt/buljongpulver

Mixa nötterna och hacka löken. Blanda alla ingredienserna och smaka av. Smeten ska vara gröttjock. Grädda sen i 200 ca 45 min. Täck med folio om det ser ut att brännas på slutet. Låt stå 10-15 min innan den serveras.

Man kan också klä en brödform med bakpapper och grädda, sen stjälper man upp den på fat. Då blir det nötstek och ser ännu festligare!

Servera med potatis, sås, brysselkål, rårörda lingon och en god sallad till!