Varför inte servera den här anrättningen på julbordet? Kommer att göra succè. Du kan själv krydda den så den nästan smakar som vanlig köttfärslimpa om du vill ha det stuket förstås.

200 g hasselnötter

2 dl jordnötter

2 stora lökar

2 stora råa potatisar

2 dl bovetemjöl (jag hade bara helt som jag körde i mixern tills nästan finmalet)

0,5 dl sojasås

0,5 dl olivolja

salt, vitpeppar

Mixa nötterna i matberedaren och lägg dem i en skål. Mixa löken och grovriv den råa potatisen utan att skala den. Finns mkt nyttigheter i skalet. Jag körde föresten potatisen i mixern också och det funkade utmärkt. Blanda alla ingredienserna och för över den ganska fasta massan i en smord eldfast form. Forma den till en limpa. Häll på lite buljong som du sedan öser steken med några gånger under gräddningen som tar ca 1 tim i 200 gr.

Servera till kokt potatis, sås, kokta grönsaker och en fräch sallad till.  :-)