Med lite fantasi, kan man få det här till en burgare som också passar till grillkvällen.

Det här behövs:

3-4 dl olika sorters nötter (valnötter, solroskärnor, hasselnötter, cashewnötter...)

1 stor lök

200 gr tofu

1 dl veteströ (gärna fullkornsströ)

1 dl vätska (tex, sojagrädde, havregrädde, vatten...)

Sojasås till rätt färg!

1 msk buljongpulver

1 tsk kryddpeppar

1 tsk koriander

ev. paprikapulver

ev. chilipulver

1. Mixa alla nötterna i matberedare

2. Mixa löken

3.Mixa eller mosa tofun

4. Blanda sen ihop alla ingredienserna.

Det ska bli en ganska fast smet, så ta mer veteströ om den blir för tunn eller mer vätska om det blir för tjockt.

Låt gärna smeten vila 10-15 min så veteströet hinner göra smeten fast.

5. Forma burgare med våt hand och stek på båda sidor.