Tänkte göra morotsbiffar idag, men varför göra det svårt när man kan göra det enkelt? Därför blev det en enkel morotspudding som lagade sig själv i ugnen. Till denna serverade jag också potatis och en persiljesås.

Vill du göra den glutenfri, byt ut ströbrödet mot rismjöl eller bovetemjöl och tillsätt även 2 msk psyllium husk. Puddingen blir lite kletikare i konsistensen då, men klart ätbar...:)

500 gr morötter

200 gr palsternackor

1 lök

2 dl cashewnötter

1,5dl veteströ (gärna fullkorns)

2,5 dl havregrädde

1 dl vatten

2 msk sirap el honung

0,5 dl b-jästflingor om du har (för smakens skull)

2 msk buljongpulver

salt

vitpeppar

dragon

Börja med att finhacka cashewnötterna i matberedaren.

Kör sen de råa morötter och palsternackor tills finmalet.

Hacka löken.

Blanda därefter ihop alla ingredienserna , smaka av och för över i en smord ugnsform.

Grädda i 200 gr ca 30-40 min till gyllengul färg.