En nyttig paj som passar alla. Innehåller visserligen cashewnötter, men de går utmärkt att byta ut mot lite maizenamjöl, för nötallergikern.

Till pajbotten:

2-3 kokta och mosade potatisar

1-2 dl olivolja

ev lite vatten

2-3 dl bovetemjöl

Fyllning:

1 hackad gul lök

2 rårivna morötter

2 dl cashewnötter ( eller 1/2 dl maizena)

2 dl vatten

200 g fast tofu

kryddor:

tex, buljongpulver

salt, koriander, curry, timjan.

Blanda alla ingredienserna till pajbotten.

Justera smeten med mer eller mindre vatten och bovetemjöl tills den blir lagom fast. Bred ut degen med våta händer i pajformen och grädda 10 min i 200gr.

Gör under tiden fyllningen!

Bryn lök och morot i en stekpanna. Kör nötterna i matberedaren tills finmalet. Häll i lite vatten tills det blir en tjock sås. Mixa sedan i tofun tills smeten är helt slät. Smaka av med kryddorna och häll över i stekpannan och blanda väl.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt grädda tills pajen får lite färg. Kanske 30 minuter. Låt svalna lite innan du bjuder!