Enkelt och snabbt lagar du till denna nyttiga makaronilåda. Den innehåller tofu och solroskärnor vilken innebär ett mycket bra protein. Makaronerna behöver inte kokas i förväg utan man lägger de direkt i ugnsformen okokta!

1 pkt fullkornsmakaroner 600g

1 purjolök

2pkt tomatkross

2 liter vätska (jag använde sojamjölk, men ta vad du har typ havre-el kokosmjölk etc.)

2-3 msk buljongpulver och eller salt

oregano, mejram, basilika

 

250 g tofu

1 dl solroskärnor

5 dl sojamjölk (osötat)

2 tsk örtsalt

ev. 2 tsk lökpulver

ev 2 msk B-jästflingor

Smörj en långpanna och lägg i de torra okokta makaronerna. Strö över hackad purjolök och fördela de krossade tometerna över. Krydda! Skölj ur tomatpaketen och häll de i vätskan med sojamjölk eller vad du har. Blanda i buljongpulvret. Häll sedan i formen. Det ska ju vara mycket vätska så makaronerna kan "kokas" i ugnen.

Gör en topping genom att mixa tofu, solroskärnorna, sojamjölken och resten. Toppingen ska vara lite såstjock så sätt i mera solroskärnor om det blir för tunnt. Fördela jämt över formen och grädda i ugn 225 gr 30-35 min.

Tips: Lägg lite ugnsfolio i botten på ugnen om det skulle rinna över. Det rann över i min ugn! :-(

Lycka till!