Pizzan som alla talar om! Undrade verkligen  hur knäckebrödet skulle reagera i ugnen. Jodå det fungerade helt efter konstens alla regler. Jag gjorde här en veggo och det fungerade också alldeles utmärkt.

Jag valde dessutom ett surdegsknäcke för att göra den ännu nyttigare.

1 skiva knäckebröd

1burk krossade tomater

1 vitlöksklyfta

2 dl sojagranulat

2 msk buljongpulver

2 msk sirap

1 rödlök

1/2 paprika

ruccola

oliver

pizzakryddor

riven ost från Astrid och Aporna

färsk timjan


Avokadoröra

1 mogen avokado

1 vitlöksklyfta

1 näve ruccola

örtsalt

lite citronsaft

1/2 dl sojayoughurt naturell

Börja med att sätta ugnen på 200 gr.

Koka tomatkross ,vitlök, buljongpulvret, sirap och sojagranulatet i 10 min.

Bred ut såsen på knäckebrödet. Allt går inte åt...

Lägg på rödlöksringar, paprikastrimlor, oliver, ruccola, riven ost och pizzakryddorna.

Grädda pizzan i ugnen ca 10 min.

Gör avokadoröran under tiden.

Kör alla ingredienserna i matberedaren tills helt slät.

Toppa pizzan med avokadoröran och färsk ruccola och timjan innan serveringen.

.