Kikärtsgryta med spännande smaker blev det idag. Den serverade vi till quinoa, ångkokt broccoli och en fräsch sallad.

2 lökar

3-4 vitlöksklyftor

1 äpple (granny smith t e x)

1 sqasch (hur stavas det? )

1 banan

spiskummin

koriander

paprika

salt

1 pkt tomatkross

1 burk kokosmjölk

1 dl jordnötsmör

ca 1 lit. kokta kikärter

1 påse färsk spenat

1-2 dl cashewnötter + vatten el sojamjölk så det blir grötvällingkonsisten

Hacka de 4 första ingredienserna och bryn. Mosa bananen och lägg i tillsammans med alla kryddorna. I med tomatkross, kokosmjölk och jordnötsmörer. Koka några minuter och smaksätt ytterligare om det behövs. Häll i kikärterna och späd med mera vätska om det behövs.  Mixa cashewnötterna till grötvällingen med vatten och lägg i. Till sist vänds spenaten i.