Det här var det enda jag hittade i bärväg i min frys när jag skulle testa mig fram till en ny dessert. Men hjortron är väl aldrig fel? Tyvärr kan jag inte skryta med att jag plockat dem själv. Den äran ger jag till min brorson Simon!

Pannacotta har jag förstått betyder kokt grädde. Fast det här är kokt sojayoughurt! Men jag måste ju hitta ett namn...

3 dl osötad sojayoughurt

1 dl sojagrädde

1 msk agavesirap

1 tsk vaniljpulver

1 1/2 tsk agarpulver (1 1/2 msk om du använder agarflingor)

Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka 1-2 minuter och rör hela tiden. Häll sedan upp i vattensköljda små skålar. Låt stelna i kylen ett par timmar, stjälp upp på fat och garnera med  färska bär.

Du kan också använda en vegetarisk variant på gelatin som heter vegegel. Använd då två påsar till den här satsen i stället för agar agar.

Lycka till! :)