Hirs är en tacksam ingrediens som är användbar till många sorters rätter. T o m efterrätter som jag senare kommer att återkomma till. Idag växte dessa järpar fram ur min skaparhand. ;-) (Ja för vi har ju skaparhänder allihopa eller...?)

3 dl hirsgryn

6 dl vatten

1 gul lök

3 msk buljongpulver

3 dl cashewnötter

vatten

sambal oelek

Quinoaflingor

Koka hirsen i vatten ,buljong och den finhackade löken till en fast gröt. Låt svalna medan du gör nåt annat. Jag åkte och handlade! :) Kör cashewnötterna i mixern med tillräckligt mycket vatten så det blir en tunn gröt. Blanda ner det i hirsgröten och krydda och smaka av. Massan sk vara ganska tjock.  Forma sedan järpar som rullas i quinoaflingor innan de steks i kokosfett eller nåt annat nyttigt. Har du inte quinoaflingor går det ju alldeles utmärk med andra flingor som t e x vetekli eller fullkornsströbröd eller vad du har.

Servera till potatis och en god tomatsås till och naturligtvis sallad också! :-)