Oj vilken god paj det här blev med varken ost eller ägg i. Fast det vet ni ju härvidlag att mina rätter är helt växtbaserade. Tyvärr hade jag lite vetemjöl i men det är så mycket annat nyttigt i så man kan äta med gott samvete. Tofu t e x som ju är en mycket bra proteinkälla. En fräch sallad och lite böngroddar till, så blir det helt perfekt!

Till pajbotten använde jag följande:

1 dl olivolja

0,5 dl vatten

2 dl fibehavregryn

1 dl vetemjöl  :-(

1 msk kokosmjöl (motsvarar 1 dl vetemjöl om du inte har kokosmjöl)

Blanda ihop allt och låt vila medan du gör i ordning stanningen.

250 g Tofu

3 dl sojamjölk el annan vätska

0,5 dl olivolja

2 msk buljongpulver

2 msk b-jäst flingor om du har (för berikning och den "ostiga" smaken)

2 msk buljongpulver

ev salt

Mixa alla ingredienserna.

Tryck ut pajdegen i en pajform och lägg valfria grönsaker i. Jag tinade nåt från frysen.

Häll sedan stanningen över och grädda  ca 30-40 min i 200 gr ugn