Det här är nog den godaste linsgrytan jag ätit. Om det berodde på att jag slapp laga till den själv eller att det var en duktig kock vet jag inte men det lutar nog åt att bästa Hannu är suverän i köket! Så här gick det till:

  • Koka 500 gr gröna linser enl. anvisningarna på påsen och häll sedan av ev vatten.
  • Fräs i en stor panna eller wok 4 finhackade vitlöksklyftor med en halv finhackad chili och hackad gul lök.
  • Tillsätt garam masala, curry och paprikapulver i fräset.
  • Häll i linserna och 2 burkar kokosmjölk som får koka ihop i ca 30 minuter eller tills grytan fått rätt konsistens.

Vi serverade grytan till nybakade grahamsbullar som Hannu penslade med vatten och krydda innan jag satte in dem i ugnen. Och så den järnrika salladen till så blev måltiden komplett. Prova och låt mig veta hur din smakade! :)