Idag gjorde jag pannkakor  på jobbet och sen var det bara att fortsätta steka när jag kom hem. Mina barnbarn som var här lät sig väl smaka. När jag frågade om de märkte skillnad på "vanliga" pannkakor och farmors, svarade de att det kunde de märka men visste inte vilka som var godast. Felicia 7 år undrade ändå vad det var för skilllnad och plötsligt hoppade en groda ut ur munnen på mig med orden;" De här är mycket nyttigare pannkakor än..."ja va skulle jag säga? Men hon fortsatte ändå med nästa fråga: "Vad betyder nyttigt?" "Ähum, jo det betyder att vanliga pannkakor växer man och mår bra av, men de här mår man ännu bättre av"!

Här kommer då 2 recept på pannkakor som man mår bra av utan kolesterol eller gluten.

2 dl cashewnötter

2 dl havregryn

2 dl bovetemjöl

1 dl kokosmjöl

1 l vätska (typ sojamjölk, kokosmjölk eller vatten)

1 tsk salt

1 tsk vaniljpulver

Mixa ihop allt och stek små pannkakor!

 

Nästa recept är nog ännu nyttigare:

5 dl blötlagda förvällda sojabönor

2 dl havregryn

2 dl majsmjöl

1,5 l vatten

2-3 msk kokosmjöl

0,5 dl potatismjöl

salt och vaniljsocker som ovan

Mixa sojabönorna väl med hälften av vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna. Båda smeterna ska vara lite tjockare än vanlig pannkakssmet.

Stek små pannkakor för det är ingen lätthanterlig smet att ha att göra med!

Lycka till! :)