Glutenfri, god och nyttig blev den här pajen. Har lite svårt att ange mängderna eftersom jag bara hällde i efter tycke och smak men gör så du också, det blir bra iaf.
 
Häll ett par dl olja i matberedaren och blanda ner några dl bovetemjöl, en dl quinoaflingor om du har, annars lite mer bovetemjöl. Tillsätt 1-2 kokta potatis med skal på och lite salt. Kör i hop i matberedaren och he i lite vatten om det blev för torrt. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den 7-8 min i 225 gr. Under tiden gör du iordning fyllningar, t ex förvällda grönsaker eller stekt lök med riven morot som du kryddar med lite örtsalt och svartpeppar. Lägg det i pajskalet och därefter pajstanning som du gör så här :
Mixa 1 dl cashewnötter med ca 5 dl sojamjölk och 200 gr tofu och 0,5 dl olja. Tillsätt 1 msk buljongpulver och gärna lite b -jästflingor om du har. Lite gurkmeja blir sen helt perfekt, Häll stanningen på pajen och grädda 225 gr typ 20 min eller tills stanningen stannat. Mums! Servera med en vitkålssallad till! :-)