Som ung var jag ofta till nordnorge och besökte öar som lilla och stora Vandve. Folket levde mycket på havsfiske och en rätt som jag aldrig glömmer var fiskekaker som de gjorde av färsk torsk.

Idag blev jag sugen, men hur gör man när man på äldre dar valt att leva på en växtbaserad kost?

Försökte att med hjälp av sparris som huvudingrediens återskapa nåt åt det hållet. Nej det smakade inte fisk men det var en intressant smak med sparris iaf.

200 g konserverad sparris

100g fast tofu

ca 1 dl vetemjöl

1 msk maizena

ev lite sojamjöl

salt vitpeppar

1.Börja med att mixa sparris i en matberedare.

2. Mosa tofun med en gaffel

3. Häll upp den mixade sparrisen i en skål och blanda i tofun, mjölet och smaka av med salt och peppar. Ta i mer mjöl om smeten verkar lös. Jag tog faktiskt i lite sojamjöl därför.

4. Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek långsamt på båda sidor.