Proteinrik och god blev denna fänkålsgratäng, tack vare tofu-och cashewnötstanningen. Med ris eller svart quinoa till och en god sallad så var måltiden komplett. Du känner dig frisk och sund efteråt för du vet att du bara fått nyttigheter i dig och dessutom var maten helt kolesterolfri! :)

Ingredienserna:

2 fänkålsstånd

3-4 morötter

250 g tofu

5 dl sojamjölk

2 dl cashewnötter

2 msk olivolja

2 msk buljongpulver

1 msk gurkmeja

1 tsk salt

vitpeppar

Skär fänkålen i bitar och morötterna i sneda skivor. Koka i lättsaltat vatten tills lite aldente. Lägg sen grönsakerna i en eldfast form.

Mixa tofu och sojamjölk, fortsätt mixa medan du häller i cashewnötterna och oljan i en tunn stråle. Häll i resten och smaka av. Häll sen stanningen över grönsakerna och grädda i 200 gr tills rätten fått en vacker färg, kanske 30-40 min.