Fick hem lite chiafrön idag som jag testade på i brödet. Chiafrön har ett lågt GI-värde så det håller blodsockret på en jämn nivå. Orkade inte med att jäsa så jag använde bakpulver för att det skulle gå fort. Jag gör min egen Kefir och det börjar nu bli mycket av den varan så därför tog jag det också i degen, men det går säkert lika bra med sojayoughurt.

5 dl Kefir

3 msk olivolja

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1 dl valnötskärnor

0.5 dl chiafrön

1 dl russin

2 dl grovt rågmjöl

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

Blanda alla torra ingredienserna först och häll därefter i kefiren och oljan. Smörj en brödform och lägg i smeten som gräddas i 175 gr i 1 tim.

Tips: Lägg en remsa bakplåtspapper i botten på formen. Jag hade lite svårt att få ut brödet eftersom jag bara smorde.