En nyttig brownie med carob i stället för kakao som ändå smakar helt ok. Det är vad jag kommer att bjuda på i morgon. Jag gjorde dubbel sats som jag gräddade i en ugnsform avsedd för gratänger och fick ut 20 bitar.

100 gr sötmandel

125 gr kokosolja (köps på hälsokost eller biofood om du har kontakter ;))

10 dadlar

2 dl havregrädde /sojagrädde (eller varför inte kokosmjölk?)

1 dl bovetemjöl (jag mixade helt bovete)

2-3 msk carobpulver

1 tsk vaniljpulver

1.Börja med att smälta kokosoljan på mkt svag värme.

2. Koka upp dalar och havregrädden så dadlarna mjuknar.

3. Kör mandeln i matberedaren till fint.

4. Blanda sen ihop alla ingredienserna.

5. Grädda i 200 gr 20-25 min i en lämplig form med bakplåtspapper i botten.

6. Låt kakan kallna och stelna i formen innan du skär upp den.

Njut med många vänner! :)