Den här rätten är helt glutenfri och fylld med massa nyttigheter. GI ligger på en låg nivå tack vare bönpastan som är gjord på enbart sojabönsmjöl. Såsen är mycket enkel med endast några få råvaror. Det här receptet räcker till 4 portioner.

1 pkt bönpasta

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tumme färsk ingefära

2 morötter

1 bit rotseller

2,5 dl havregrädde

0,5 dl matlagningsvin

curry

spiskummin

örtsalt

gurkmeja

2 tsk maizena

Koka bönpastan enl. anvisningarna på paketet.

Hacka lök, vitlök, ingefära . Morötter och selleri skärs i tändsticksstora bitar.

Bryn grönsakerna i en stekgryta tillsammans med kryddorna.

Häll i matlagningsvinet och koka några minuter tills grönsakerna är mjuka.

Blanda maizenan med havregrädden och häll i.

Smaka ev av med mera kryddor.

Servera med en god sallad.