Idag prövade jag något för mig helt nytt. Nämligen risotto av blmkål! Jo jag hade ju läst om det och att det skulle vara gott. Här är min variant och det blev verkligen gott.  Med tofu i  höjdes proteinvärdet och vi fick en helt klart godkänd fullvärdig rätt tillsammans med lite sallad också.

200 gr fast tofu

1 vitlöksklyfta

2 cm färsk chili

1 tumme ingefära

sojasås

Börja med att skära tofun i cm-stora kubiker och lägg i en skål.

Finhacka vitlöken och chilin.

Riv ingefäran.

Blanda allt med tofun  och sojasåsen.

Låt stå och dra några timmar.

Stek därefter tofun tillsammans med marinaden i en stek -eller wokpanna.

1 röd paprika

1 gul lök

 1 vitlöksklyfta

1 dl matlagningsvin

1-2 msk buljongpulver

1 knippe färsk sparris

1 litet blomkålshuvud

1/2 dl b-jäst flingor

olivolja till stekning

Kör paprika, lök och vitlök i matberedaren tills finfördelat.

Stek i en stor wokpanna.

Skär sparrisen i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten.

Kör blomkålen i matberedaren till en grynig massa.

Häll i blomkålsmassan, buljongpulvret, den förvällda sparrisen, b-jästflingorna och vinet till wokpannan och stek tills vinet kokat in.

Lägg sist i de stekta tofubitarna och rör om.