H
ar man lite belugalinser i skafferiet, som jag hade borde man ju göra nåt av dem. Sagt och gjort här blev det en god gryta, fast med facit i hand tror jag att den hade blivit mycket godare om jag uteslutit sojagranulatet. Så det rekommenderar jag på det varmaste. Det blev avokadosallad och fullkornsris till.

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

3 dl beluglinser

1 burk kokosmjölk

vatten att späda med

1-2 tsk garam mazala

1-2 tsk curry

1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk torkad korianderfrö

1-2 tsk salt

5-6 dl kokta kikärter

ev. 2 dl förvälld sojagranulat

ev. soltorkade tomater i bitar

1. Hacka lök och vitlök och bryn i en stekgryta.

2. I med kryddorna.

3. Häll i de sköljda linserna med kokosmjölken och vatten.

4. Låt koka tills linserna är mjuka och späd ev. med mera vatten.

5. Blanda i kikärterna och ev sojagranulatet och tomaterna.