" Äntligen har du gjort en GOD kladdkaka" sa min son när han ätit upp den här biten. Har ju provat att göra lite nyttiga kakor som smakat mer lik pudding eller ugnspankaka. Så den här kakan fick iaf godkännt.

Kokosfettet som jag använde är ekologiskt kokosfett virgin. Och så här står det på burken:"..stabilt vid höga temperatureroch är därför idealiskt för bakning, fritering och stekning. Det kan också användas som pålägg eller som hud lotion på kroppen. Det innehåller inga transfettsyroroch bildar inga vid upphettning och kan blandas med andra oljor såsom oliv-och sesamolja."                                                              

"Detta inte hydrerade fett innehåller nästan 50 % Laurinsyra, ett förträffligt ämne som kroppen absorberar effektivtoch förvandlar till energi i stället för att spara det. Laurin syra sänker det skadliga kolesterolet (LDL)"

100 gr smält kokosfett

10 dadlar

2 dl havregrädde

1 dl vetemjöl :(

2 msk carobpulver

1 tsk vaniljpulver

Mixa dadlar och havregrädden i matberedaren. Blanda sedan i resten.

Klipp ett bakplåtspapper och lägg i botten på en liten form med avtagbar botten.

Häll i smeten och grädda i 200 gr ca 20 min.

Ät inte upp allt själv!  :-P